GP Κίνας - «Βόλτα» για τον Verstappen, δεύτερος ο Norris


Ο Max Verstappen «διέλυσε» γι ακόμη μια φορά κάθε είδους ανταγωνισμού, με τον Norris να καταγράφει το καλύτερο αποτέλεσμα της φετινής του σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool - Mark Thompson
  • 21/4/2024

Ο Max Verstappen προσέθεσε ακόμη μια νίκη στο βιογραφικό του, κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα στην Κίνα και φτάνοντας στις 58 παρουσίες στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου συνολικά. Ο Lando Norris, που ψηφίστηκε κι ως οδηγός της ημέρας από το κοινό, τερμάτισε δεύτερος, με τον Sergio Perez να ολοκληρώνει στην τρίτη θέση.

Τέταρτος στη Σαγκάη ήρθε ο Charles Leclerc, με τον Carlos Sainz να ακολουθεί, τερματίζοντας πίσω από τον ομόσταβλό του για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, μετρώντας μόνο τους αγώνες, στους οποίους έχει συμμετέχει.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο George Russell, ενώ ο Fernando Alonso, που τελείωσε τον δικό του αγώνα έβδομος, έφτασε πολύ κοντά στον Βρετανό στα τελευταία στάδια του αγώνα, όμως τελικά δεν είχε αρκετό χρόνο, ώστε να πλησιάσει όσο χρειαζόταν για να προσπεράσει.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Oscar Piastri, Lewis Hamilton και Nico Hulkenberg, στην όγδοη, ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα, με τον Γερμανό να προσθέτει έναν βαθμό στο σύνολο της Haas. 

Ο αγώνας ανά γύρο

Εκκίνηση: Ο Fernando Alonso κατάφερε να περάσει τον Sergio Perez, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ στις πιο πίσω θέσεις της δεκάδας, οι δύο Ferrari έχασαν από δύο θέσεις, πέφτοντας πίσω από τους George Russell και Nico Hulkenberg.

Γύρος 3: Τόσο ο Charles Leclerc, όσο κι ο Carlos Sainz, πέρασαν τον Γερμανό, ανακτώντας μία από τις δύο θέσεις.

Γύρος 5: Ο Perez βρέθηκε μπροστά από τον Alonso με μια κίνηση στη στροφή 6, επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση, από όπου ξεκίνησε.

Γύρος 7: Το ίδιο έκανε κι ο Lando Norris, που εκκινούσε πίσω από τον Ισπανό, προσπερνώντας τον στη φουρκέτα και παίρνοντας την τρίτη θέση.

Γύρος 9: Τη δική του θέση ανέκτησε κι ο Leclerc από τον Russell με μια κίνηση από την εξωτερική της στροφής 1, με τον Sainz να βρίσκεται κι εκείνος πολύ κοντά στον Βρετανό.

Γύρος 12: Με τον Alonso να επισκέπτεται τα pits για την πρώτη του αλλαγή ελαστικών και τον Leclerc να προσπερνά ταυτόχρονα τον Oscar Piastri, ο Μονεγάσκος αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση εικονικά.

Γύρος 14: Τις δικές τους πρώτες αλλαγές έκαναν οι δύο οδηγοί της Red Bull, με τον Verstappen να επιστρέφει στην πίστα στην τέταρτη, και τον Perez στην έκτη θέση, αντίστοιχα. Στην κορυφή του πίνακα βρισκόταν σε εκείνη τη φάση ο Norris στην πρώτη κι ο Leclerc στη δεύτερη θέση.

Γύρος 16: Ο Verstappen προσπέρασε τον Leclerc, αλλά και τον Norris, μετά από 3 γύρους, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση. Ταυτόχρονα, o Sainz κλήθηκε από την ομάδα του για το πρώτο του pit stop.

Γύρος 20: Ο Valtteri Bottas ανέφερε απώλεια ισχύος του κινητήρα, σταματώντας στο πλάι της στροφής 11.

Γύρος 21: Με την πίστα να τίθεται υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, οι Leclerc και Norris μπήκαν στα pits.

Γύρος 24: Το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας μετετράπη σε πλήρες, με τους Verstappen και Perez να εκμεταλλεύονται τη μειωμένη απώλεια χρόνου, κάνοντας ακόμη ένα pit stop και βάζοντας τη σκληρή γόμα.

Σειρά στην επανεκκίνηση (Γύρος 25): 1. Verstappen, 2. Norris, 3. Leclerc, 4. Perez, 5. Sainz, 6. Alonso, 7. Russell, 8. Piastri, 9. Ricciardo, 10. Stroll

Γύρος 26: Κατά την επανεκκίνηση, ο Stroll συγκρούστηκε στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του Ricciardo, ο οποίος με τη σειρά του είχε επαφή με τον Piastri, που βρισκόταν μπροστά του. Ταυτόχρονα, ο Magnussen «συνέλεξε» τον Tsunoda, ανάγκάζοντάς τον να κάνει τετακέ κι αφήνοντάς τον εκτός αγώνα. Αυτό πυροδότησε το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας.

Σειρά στην επανεκκίνηση (Γύρος 32): 1. Verstappen, 2. Norris, 3. Leclerc, 4. Perez, 5. Alonso, 6. Sainz, 7. Russell, 8. Piastri, 9. Ricciardo, 10. Hulkenberg

Γύρος 39: Ο Perez κατάφερε να περάσει τον Leclerc για την τρίτη θέση σε μια πολύ αισιόδοξη κίνηση στη στροφή 6.

Γύρος 41: Ο Lewis Hamilton προσπέρασε τον Hulkenberg για την 9η θέση, με τον Ricciardo να έχει αποσυρθεί από τον αγώνα εξαιτίας της ζημιάς που προκάλεσε η σύγκρουση με τον Stroll.

Γύρος 48: Έχοντας κάνει ακόμη ένα pit stop, βάζοντας τη μέση γόμα και πέφτοντας στην 11η θέση, ο Alonso προσπέρασε τους Ocon και Hulkenberg μέσα σε έναν γύρο.

Γύρος 49: Λίγες στροφές αργότερα, έκανε το ίδιο και στον Hamilton, ανεβαίνοντας στην 8η θέση, αλλά και τον Piastri, για την 7η.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1Max Verstappen56 Laps
2Lando Norris13,773
3Sergio Perez19,160
4Charles Leclerc23,623
5Carlos Sainz33,983
6George Russell38,724
7Fernando Alonso43,414
8Oscar Piastri56,198
9Lewis Hamilton57,986
10Nico Hulkenberg60,476
11Esteban Ocon62,812
12Alex Albon65,506
13Pierre Gasly69,223
14Zhou Guanyu71,689
15Lance Stroll82,786
16Kevin Magnussen87,553
17Logan Sargeant95,110
 Daniel RicciardoDNF
 Yuki TsunodaDNF
 Valtteri BottasDNF

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Κίνας: Απορρίφθηκε η ένσταση της Aston Martin - Κρατάει τη θέση του ο Sainz

Leclerc: «Ο Sainz είναι καλύτερος από εμένα τελευταία»

Hamilton: «Ο Norris έπρεπε να υποχωρήσει στην πρώτη στροφή»